4 porsjoner

Fakta

Nettovekt 1360 g - Tilsett poteter og olivenolje og få 2 kg ferdig bacalao

EPD nr. 817726 COOP nr 3580743

Antall Fpak i Dpak: 6 F-PAK

Antall Dpak pr pall: 36 D-PAK

Oppbevaring: Dypfryst ved -18°C eller kaldere. Opptint vare må ikke fryses på nytt. Kan oppbevares 2 døgn i kjøleskap etter tining og ytterligere 2 døgn i kjøleskap etter tilberedning.

Tining

Ca. 8 timer i romtemperatur eller 30 min. i mikrobølgeovn ved ca. 40% effekt (250W)

Tilberedning

Skrell 8 middels store poteter. Del potetene i to og hver halvdel i skiver på 5-7mm.

Kasserolle: Hell 1,2 dl olivenolje i en kasserolle, deretter 1/3 av potetskivene, halve innholdet i esken (del vertikalt), de neste 1/3 av av potetskivene, resten av innholdet i esken og resten av potetskivene.
La småkoke i ca 45min. til potetene er møre. Vend forsiktig før servering.
Stekeovn: Forvarm ovnen til 200°C. Bruk ildfast form m/lokk. Blandes lagvis som i kasserolle, men hell oljen over til slutt. Baketid 70 min. til potetene er møre. Vend forsiktig etter 40 min.
Mikrobølgeovn: Bruk godkjent form m/lokk i plast, keramikk eller glass. Blandes lagvis som i kasserolle , men hell oljen over til slutt. Varmes i ca 30 min. på full effekt (600W) til potetene er møre. Vend forsiktig etter 15 min.

Det er en fordel om retten får hvile i 5-10 min før servering.