2 porsjoner

Fakta

Nettovekt 680 g - Tilsett poteter og olivenolje og få 1kg ferdig bacalao

EPD nr. 983569 COOP nr 3580735

Antall Fpak i Dpak: 8 F-PAK

Antall Dpak pr pall: 48 D-PAK

Oppbevaring: Dypfryst ved -18°C eller kaldere. Opptint vare må ikke fryses på nytt. Kan oppbevares 2 døgn i kjøleskap etter tining og ytterligere 2 døgn i kjøleskap etter tilberedning.

Tining

Ca. 5 timer i romtemperatur eller 15 min. i mikrobølgeovn ved ca. 40% effekt (250W)

Tilberedning

Skrell 4 middels store poteter. Del potetene i to og hver halvdel i skiver på 5-7mm.
Kasserolle: Hell 0,7 dl olivenolje i en kasserolle, deretter halvparten av potetskivene, hele innholdet i esken og  resten av potetskivene.  La småkoke i ca. 45-50 min. til potetene er mør. Vend forsiktig før servering.
Stekeovn: Forvarm ovnen til 180?C. Bruk ildfast form m/lokk. Blandes lagvis som i kasserolle, men hell oljen over til slutt. Baketid ca. 55-60 min. til potetene er møre. Vend forsiktig etter 30 min.
Mikrobølgeovn: Bruk godkjent form m/lokk i plast, keramikk eller glass. Blandes lagvis som i kasserolle, men hell oljen over til slutt. Varmes i ca 20 min. på full effekt (600W) til potetene er møre. Vend forsiktig etter 10 min.

Det er en fordel om retten får hvile i 5-10 min før servering.